Ridstövlar

Jag får många ryttare som kommer med olika kroppsliga besvär som dom vill ha hjällp med för att fungera bättre inom ridningen. Att ha en så liksidig kropp som möjligt med en stark bålstabilitet och avslappnad ryggmuskulatur är viktiga faktorer för en så optimal ridupplevelse som möjligt. Har du tappat bålmuskulaturen pga graviditet eller annat så kan det påverka allt inom ridningen då gärna axlarna börjar slokna och du blir spänd i ryggen osv. Så ni förstår att det är många komponenter som skall klaffa för bästa förutsättningarna. 

Något som man faktiskt köpa för att hjälpa kroppen till bättre stabilitet är tro det eller ej ridstövlar. Ett par ridstövlar eller ett par välsittande shortchaps ger dina vrister och vader ett välbehövligt stöd som lätt glöms bort. Rider man med endast skor så leder det oftast till överbelastning i vrister, knän som sedan går upp till höfter osv.

Då jag själv rider så tycker jag att sånt här är viktigt att ta upp emellanåt så att våra kroppar får bästa möjliga hjälp för att må så bra som möjligt.

Här hittade jag mina ridstövlar

Ta hand om er!